PCCOCS vine cu precizări în legătură cu secvențele video publicate de Jurnal TV

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), vine cu precizări în legătură cu secvențele video pretins extrase dintr-un calculator ce ar fi fost ridicat în cadrul unor percheziții într-un local. Instituția menționează că, pe 7 iulie, PCCOCS de comun cu SIS, au efectuat percheziție în dosarul inviolabilității vieții personale a unui judecător. Aceasta a fost desfășurată la unul dintre figuranții care au organizat activitatea infracțională în privința judecătorului. Alte acțiuni de urmărire penală pe acea adresă nu s-au făcut, transmite IPN.

Potrivit PCCOCS, în cadrul percheziției nu au fost ridicate calculatoare, ci doar două telefoane mobile, care, conform procedurilor legale, au fost transmise pentru efectuarea constatărilor tehnico-științifice. Până la această etapă, rezultatele acestor expertize nu au fost prezentate de instituția responsabilă, solicitată de către procurori.

Totodată, Procuratura nu ar fi identificat în activitatea proprie și probatoriul acumulat temeiuri de a se autosesiza asupra vreunei fapte infracționale, decât cele investigate conform legii.

PCCOCS mai spune că, până la moment, pe adresa instituției nu a parvenit vreo sesizare cu privire la pretinsa denigrare a imaginii, ce ar rezulta inclusiv din trucarea unor date în ajunul alegerilor parlamentare din iulie curent.

Investigațiile pe dosarul inviolabilității vieții personale a judecătorului continuă, inclusiv prin prisma violării de domiciliu și pregătirii infracțiunii de șantaj. La această etapă, pe dosar fiind șase persoane plasate în arest preventiv.

Postul de televiziune JurnalTV a prezentat ceea ce a numit „dovezi”, potrivit cărora Veaceslav Platon și Ilan Șor ar fi pus la cale discreditarea președintei Maia Sandu, prin lansarea unor imagini video trucate în care șefa statului, chipurile, primește un plic de la deputatul fugar. Potrivit informațiilor făcute publice de jurnaliștii JurnalTV, Veaceslav Platon ar fi creat o rețea de troli, care ar fi avut menirea de o discredita pe Maia Sandu în campania electorală pentru parlamentarele din 11 iulie. Rețeaua de troli a fost anihilată de oamenii legii într-un dosar privind filarea unei judecătoare, înainte ca imaginile video trucate și denigratoare să apară în spațiul public. Jurnal TV susține că a intrat în posesia unuia dintre calculatoarele din casa conspirativă a lui Veaceslav Platon, videoclipul fiind recuperat de acolo.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.