PCCOCS: Interpol a expediat o cerere la Londra în privința lui Gheorghe Cavcaliuc

Biroul Interpol de la Lyon (Franța) a acceptat, în luna decembrie, solicitarea Biroului Interpol de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională pe Gheorghe Cavcaliuc, pentru arestare și extrădare. Despre acest lucru anunță Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale într-un comunicat de presă. La 17 ianuarie, Procuratura a fost informată, prin intermediul Biroului Interpol de la Chișinău, despre blocarea căutării învinuitului, fiind invocat articolul 3 al Constituției Interpol, transmite IPN.

„Ținând cont de această situație și având în vedere acțiunile de urmărire penală planificate în cadrul cauzelor penale, a fost formulată și remisă o cerere de comisie rogatorie către autoritățile din Marea Britanie”, menționează sursa citată. Printre alte acțiuni necesare dispunerii unei soluții obiective pe caz, a fost solicitată înaintarea acuzării lui Gheorghe Cavcaliuc pe dosarul penal în care victime ale infracțiunii sunt cetățenii Gheorghe Petic (înscenarea unu viol) și Ruslan Verbițchi (înscenarea transportării ilegale de cartușe „Kalașnikov” în Ucraina”.

Comunicatul PCCOCS a venit ca răspuns la declarația ambasadorului Marii Britanii la Chișinău, care a menționat că Marea Britanie n-a primit nicio cerere din partea Interpol în privința cetățenilor Republicii Moldova, Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.