Pavel Voicu: Pedepsele pentru șoferi vor fi înăsprite. Se va ajunge la confiscarea automobilului

Ministrul afacerilor interne Pavel Voicu anunță că instituția pe care o conduce lucrează asupra unui proiect care vizează înăsprirea pedepselor pentru șoferii care încalcă Regulamentul circulației rutiere, mai cu seamă în ceea ce privește condusul în stare de ebrietate și cu viteză excesivă. Șeful MAI anunță că proiectul prevede și confiscarea vehiculelor pentru șofat în stare de ebrietate, transmite IPN.

„Amenzile nu-i sperie, este puțin. De aceea, noi o să considerăm aceasta ca infracțiune, iar automobilele vor fi supuse confiscării”, a afirmat Pavel Voicu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul N4.

De asemenea, vor fi înăsprite pedepsele și pentru conducerea cu viteză excesivă și în locuri interzise. „O să venim și cu propunerea ca cei care încalcă să nu mai beneficieze de reducerea de 50% a amenzii dacă achită în primele 72 de ore. Dacă nu vom înțelege că viața are prioritate, vom merge la înăsprire. Acum chiar suntem în faza de a finaliza un proiect de instalare pe trasee a camerelor publice de supraveghere. În așa fel, credem că o să micșorăm numărul de accidente rutiere și vom salva și mai multe vieți”, a afirmat Pavel Voicu.

Potrivit lui, camerele de supraveghere vor înregistra viteza cu care se deplasează vehiculele.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.