Pavel Filip se retrage de la conducerea PDM

Pavel Filip se retrage de la președinția Partidului Democrat din Moldova. Despre aceasta a anunțat sâmbătă, 16 octombrie, în cadrul unui briefing de presă, după ședința Biroului Executiv al formațiuni, transmite IPN.

„Rămân convins că Partidul Democrat are cei mai competenți și profesioniști oameni și o structură puternică de partid în teritoriu. Rămân convins că, dacă PDM era astăzi parte a guvernării, ar fi contribuit semnificativ pentru ca această criză de proporții prin care trece țara (energetică, prețuri și tarife, frică și incertitudine) să fie soluționată mai ușor. Rămân convins că Moldova are nevoie de oameni competenți, că PDM încă mai are ce oferi țării noastre și că are dreptul de a se reinventa și a reveni în forță, cu altă conducere”, a declarat Pavel Filip.

El a mai spus că pleacă împăcat de la conducerea PDM. „Așa cum spunea Theodore Roosevelt, trebuie să faci ceea ce poți cu resursele pe care le ai, acolo unde ești. Asta am făcut noi la Guvern. Am făcut ceea ce am putut să facem cu resursele pe care le aveam în acele circumstanțe. Am majorat salarii și pensii, am construit drumuri și grădinițe, am oferit tinerilor Prima Casă și am examinat gratuit oamenii din toată țară în cadrul proiectului Un doctor pentru tine. Am pus bazele pentru digitizarea economiei, atunci când am simplificat obținerea actelor prin introducerea unui ghișeu unic la ASP, am lansat parcurile IT virtuale, am elaborat strategia Moldova Digitală 2020”, a punctat fostul premier, adăugând că cel mai mult este mândru de realizările în domeniul IT, „când văd că astăzi exporturile IT au depășit domeniile tradiționale de export”.

Pavel Filip a ținut să le mulțumească colegilor de partid. „Colegilor mei de partid, cei care au rămas în PDM, verticali și drepți în ciuda tuturor presiunilor, în ciuda amenințărilor sau promisiunilor de saci cu bani, le spun mulțumesc pentru încrederea pe care mi-au acordat-o și pentru tot ce am învățat alături de voi, dragi colegi. Știți că am vrut să anunț această decizie imediat după alegeri, dar am vrut să plec împăcat știind că las partidul într-un sediu nou, cu bugetul și cheltuielile planificate până în 2023, cu staff funcțional și gata de muncă”, a mai spus Pavel Filip.

Biroul Executiv al PDM a decis astăzi că, pe 30 octombrie, va avea loc ședința Consiliului Politic Național al PDM, iar până atunci interimatul funcției de președinte al formațiunii va fi asigurat de Monica Babuc.

Pavel Filip a fost prim-ministru al Republicii Moldova din 2016 până în 2019, iar ulterior a fost deputat și președinte al PDM. La alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021, PDM a acumulat 1,81% din voturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.