Pavel Filip: Reformarea Partidului Democrat este o necesitate

Președintele interimar al Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că formațiunea are nevoie de o reformatare. Aceasta, în primul rând, pentru că PDM a plecat în opoziție și o formațiune care nu se mai află la guvernare nu poate acționa de aceeași manieră ca atunci când deține puterea. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV, transmite IPN.

Potrivit lui, atunci când o formațiune se află în opoziție are absolut alte responsabilități și altă activitate. „Din punctul acesta de vedere, sigur că trebuie să ne vedem liniile directorii de activitate a partidului”, a afirmat fostul premier.

Pavel Filip spune că la Consiliul Național Politic al partidului care a avut loc duminică au existat discuții fierbinți timp de două ore ale membrilor formațiunii. „Din necesitatea de a reforma, trebuie să recunoaștem că PDM a fost o formațiune cu o politică agresivă și poate și era firesc, fiind un partid de guvernare. Poate altfel nici nu era posibil să obținem rezultatele pe care le-am obținut”, menționează democratul.

În acest sens, Pavel Filip spune că partidul a decis să treacă de la agresivitate la parteneriate punctuale care „vor veni în interesul cetățenilor Republicii Moldova”. Președintele interimar al PDM s-a referit aici și la parteneriate în interiorul familiei politice europene din care face Partidul Democrat.

„Eu am văzut o echipă puternică la Consiliul Național, determinată, care a vorbit despre rezultatele pe care le avem și toți au spus că nu are de ce să ne fie rușine pentru că am obținut rezultate într-o perioadă de criză din Republica Moldova”, a declarat Pavel Filip.

Politicianul spune că în luna iulie va avea loc congresul PDM în cadrul căruia se va alege noua conducere a partidului după care acesta se va lansa în campania pentru alegerile locale din toamna acestui an.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.