Pavel Filip: Rămânem pe poziții dar am cerut o amânare tactică

Moldova își păstrează poziția în ceea ce privește includerea subiectului retragerii trupelor militare străine de pe teritoriul său pe agenda Adunării Generale ONU, a declarat, marți, Pavel Filip. Premierul a comentat astfel informația care a apărut în presă precum că Moldova ar fi solicitat excluderea subiectului dat.

Premierul spus că e un non-sens să ceri retragerea de pe agendă a unei chestiuni care nici nu a fost inclusă. „Republica Moldova a cerut o amânare tactică de examinare a chestiunii respective”, a subliniat premierul. „Este o abordare tactică, când știi că nu ai toate voturile necesare și că există pericolul să ai un rezultat  negativ”, a adăugat Pavel Filip.  Potrivit premierului „să spui că Moldova a refuzat ca acest subiect să fie inclus pe ordina de zi a Adunării Generale ONU este o manipulare grosolană”.

La sfârșitul lunii august, Republica Moldova s-a adresat Organizației Națiunilor Unite cu solicitarea de a include subiectul privind retragerea forțelor de menținere a păcii ruse din regiunea transnistreană pe ordinea de zi a celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale.

Ziarul de Gardă a scris astăzi că a intrat în posesia unor documente care arată că la 20 octombrie  autoritățile Republicii Moldova au cerut ca subiectul să nu fie inclus pe agenda ședinței ONU din 23 octombrie. Actul este semnat de  reprezentantul permanent al Republicii Moldova la ONU, Victor Moraru. În același context, s-a cerut ca subiectul să fie amânat pentru o ședință ulterioară, fără a se preciza o dată anume.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.