Pavel Filip: PDM nu visează să facă o ofertă PSRM sau blocului ACUM pentru reorganizarea guvernării

Partidul Democrat nu visează în prezent să facă o ofertă socialiștilor sau blocului ACUM pentru reorganizarea sau reconfigurarea garniturii de guvernare, dar PDM are agenda sa proprie. Declarația a fost făcută de liderul democraților, Pavel Filip, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„PDM are agenda proprie și este gata să discute deschis cu oricine care vine  să guverneze în interesele Republicii Moldova, dar nu contra lor”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, Pavel Filip spune că el a fost singurul candidat la șefia partidului pentru că, în perioadă de criză, „nu sunt prea mulți doritori care să vină în fruntea formațiunii politice”. „Parcursul pentru a lua o decizie să candidez pentru funcția de președinte al Partidului Democrat nu a fost unul simplu și scurt. Am luat această decizie doar după ce am fost în organizațiile noastre teritoriale”, a declarat fostul premier.

Politicianul susține că în interiorul partidului sunt răspunsuri la întrebările pe care le menționează comentatorii politici în spațiul public. „Noi suntem deprinși să discutăm aceste lucruri pe interior. Noi am pus câteva accente. În același timp, a trebuit să venim cu niște apeluri mobilizatoare”, a spus liderul democraților. Pavel Filip menționează că explicația faptului cum PDM, care a obținut cele mai multe mandate din istoria sa a ajuns în opoziție, este că scorul politic al formațiunii a fost jos.

Editorialistul Nicolae Negru este de părere că Congresului extraordinar al PDM a fost unul democratic, transparent, dar nu s-au pus toate accentele care se cereau la această etapă. Nu s-au clarificat unele lucruri și nu au fost oferite răspunsuri la unele întrebări pe care și le pun membrii PDM: cum s-a întâmplat că Partidul Democrat, care a luat cel mai mare scor electoral din istoria lui a ajuns în opoziție?

De asemenea, editorialistul susține că PDM a plecat de la guvernare cu acordul partenerilor de dezvoltare ai Republicii Moldova, aceasta înseamnă că formațiunea a trecut niște „linii roșii” pe care nu le-a mai tolerat Occidentul.

Cel de-al IX-lea Congres extraordinar al Partidului Democrat a avut loc sâmbătă, 7 septembrie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.