Pavel Filip: Partidul Democrat trece printr-un proces de resetare

Partidul Democrat trece printr-un proces de resetare, iar ceea ce urmează să devină va fi o formațiune politică construită pe principii autentice. Vorbind despre viitorul formațiunii pe care o conduce, în cadrul unui interviu video pentru Agenția de presă IPN, liderul PDM a spus că mulți rezumă resetarea PDM la eliminarea unor persoane din partid, ceea ce nu este adevărat.

Potrivit liderului PDM, în cazul în care cineva nu va fi de acord cu viziunea formațiunii sau dacă va depăși limitele acesteia, se va constata că omul dat nu se încadrează în echipă și va pleca. „Pentru mine nu contează cine este persoana și ce a făcut această persoana până acum. Contează ce va face de acum înainte. Tot acest efort pe care îl depunem noi este pentru crearea unei baze care nu va permite nimănui să acționeze înafara unor reguli sau înafara viziunilor pe care le împărtășește întreaga echipă a Partidului Democrat”, a spus Pavel Filip.

Politicianul afirmă că sunt câteva elemente care stau la baza resetării partidului: fiecare membru este informat despre ce se întâmplă în formațiune; fiecare membru trebuie să fie sigur încotro merge el împreună cu formațiunea; fiecare membru trebuie să fie sigur că vocea lui este auzită și fiecare membru trebuie să știe și să fie mândru de cine este reprezentat.

Pavel Filip a menționat că și-ar dori ca în anul 2020, pentru binele țării, politicienii să acționeze de o manieră care să demonstreze că au învățat lecțiile din 2019. „Pe mesaje de ură și de scindare nu poți construi bunăstare. Noi am văzut că totuși ipocrizia și minciuna în politică până la urmă este pedepsită de către alegător. Dacă vom porni de la aceste două elemente și se va schimba clasa politică de asemenea manieră încât să nu le repete, eu cred că Republica Moldova poate evolua mult mai repede”, a spus Pavel Filip. Vorbind despre elementul de bază care ar putea schimba societatea moldovenească, liderul PDM a declarat că trebuie să fim mai buni și mai recunoscători.

Interviul „Viziunea președintelui PDM Pavel Filip asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecția anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitația președintele Igor Dodon și premierul Ion Chicu, precum și liderii principalelor partide parlamentare Andrei Năstase și Maia Sandu.

  • Pavel Filip despre resetarea PDM
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.