Pavel Filip, despre coaliția cu PSRM: Nu este simplu – dezbateri și viziuni absolut diferite

Liderul Partidului Democrat din Moldova susține că formațiunea pe care o conduce nu va părăsi coaliția de guvernare formată cu Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, chiar dacă cele două formațiuni au viziuni diferite cu privire la actul de guvernare. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele PDM, Pavel Filip, notează IPN.

„Noi nu am vorbit niciodată despre părăsirea acestei coaliții de guvernare. Trebuie să recunosc că nu este simplu în această coaliție, adeseori viziune absolut diferită, dezbateri, insistență din partea noastră pentru aprobarea unor proiecte sau altora. În același timp, eu cred că retragerea de la guvernare acuma nu ar însemna nimic altceva decât o iresponsabilitate din partea formațiunii pe care o reprezint” a declarant Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Totodată, liderul democraților a precizat că scopul formațiunii nu este de a fi la guvernare cu orice preț, dar părăsirea coaliției de guvernare în condițiile pandemiei ar însemna o dovadă de iresponsabilitate din partea partidului.

„Noi suntem o formațiune politică foarte responsabilă. Nu era mai simplu să fim și noi acuma în opoziție, decât să fim implicați în procesul de guvernare?”, a întrebat fostul premier.

În contextul declarațiilor mai multor politicieni cu privire la realegerea altui parlament, Pavel Filip consideră că în Republica Moldova nu vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, iar declarațiile care au fost făcute în acest sens până acum, au doar o tentă electorală. Totuși, șeful democraților precizează că organizarea unor alegeri parlamentare anticipate ar semănă dezastru în țară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.