Pavel Filip: Am propus abandonarea ideii de anticipate pentru o perioadă

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, consideră că discuțiile lansate de Maia Sandu cu fracțiunile parlamentare a fost o obligațiune care trebuia bifată, pornită de la dizolvarea Parlamentului, ca ulterior să se spună că au fost consultate fracțiunile parlamentare. Partidul Democrat a rămas consecvent și crede că în perioada pandemică nu este timp de vorbit despre altceva decât despre oameni, transmite IPN.

Pavel Filip spune că a propus președintei să înceteze luptă politică între doi actori politici, la care toți sunt martori, și să abandoneze pe o perioadă ideea alegerilor anticipate și dizolvarea Parlamentului.

Democrații sugerează Maiei Sandu să lanseze imediat discuții cu fracțiunile parlamentare pentru instalarea unui guvern care să gestioneze criză în care se află țara, în conformitate cu planul propus de Partidul Democrat, și abia ulterior să se gândească cum să meargă către alegerile parlamentare anticipate.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, are programate pentru astăzi consultări cu grupurile parlamentare în sensul art.85 alin.(1) din Constituție, care prevede că, în cazul imposibilității formării Guvernului sau al blocării procedurii de adoptare a legilor timp de 3 luni, președintele Republicii Moldova, după consultarea fracțiunilor parlamentare, poate să dizolve Parlamentul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE