Patru persoane din anturajul lui Vlad Plahotniuc ar avea a doua identitate, declarație

Deputatul Fracțiunii ACUM Platformei DA, Chiril Moțpan, fost președinte al Comisiei parlamentare securitate și ordine publică, afirmă că a intrat în posesia unor documente care confirmă că cel puțin patru persoane din anturajul fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, au primit a doua identitate. Deputatul a declarat, pentru TV8, că avea informații și despre Haikin, nume pe care l-a primit Serghei Iaralov și despre care s-a aflat dintr-o ordonanță a unui procuror anticorupție, publicată astăzi de anticoruptie.md, transmite IPN.

„Am mai intrat în posesia unor noi informații. Sunt cel puțin patru persoane care și-au luat a doua identitate. Mai este cineva care și-a schimbat doar patronimicul. Atât timp cât legea nu-mi permite să fac publice aceste date, nu o pot face, dar sunt mai multe persoane din anturajul lui Plahotniuc care au obținut nu știu în ce mod o a doua identitate”, a declarat Chiril Moțpan.

Anterior, s-a vorbit despre numele Alexandru Reznic pe care l-a primit o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc și la care, probabil, s-a referit Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate de la începutul lunii decembrie 2019, precum că „nu este persoană publică și membru de partid”.

Procuratura Anticorupție a anunţat anterior că a fost pornită o cauză penală pentru acțiunile ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice, care au eliberat actele cu noile identități ale persoanelor din anturajul lui Plahotniuc. Pe atunci, director al ASP era Serghei Răilean, despre care presa a scris că ar fi finul de cununie al actualului lider al PDM, Pavel Filip.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.