Patru persoane au fost răpite în total de regimul de la Tiraspol, deputat

Alexandru Jizdan, președintele Comisiei securitate națională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, anunță despre răpirea a patru persoane, în total, dintre care două din Camenca, de către angajații ministerului securității de la Tiraspol. Este vorba despre un polițist, un angajat al Agenției Servicii Publice (ASP) și alte două persoane despre care nu se cunoaște practic nimic, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Alexandru Jizdan a menționat că a fost convocată ședința Comisiei pe care o reprezintă, s-a raportat despre faptul că operațiunea de răpire este una organizată cu implicarea trupelor speciale. „Noi suntem profund îngrijorați de acest incident foarte grav. Noi considerăm că au fost depășite toate liniile roșii”, a adăugat Alexandru Jizdan.

Persoanele răpite sunt deținute în izolatoarele din Tiraspol. Ele au fost răpite de persoane în aceleași uniforme, chiar și cu același automobile, li s-a pus saci pe cap saci și au fost duși într-o direcție necunoscută. Iar motivul reținerii ar fi „spionajul”, a precizat deputatul.

Potrivit Cristinei Lesnic, viceprim-ministru pentru reintegrare, în Comisia Unificată de Control există deja o sesizare cu privire la răpirea lui Andrei Amarfi. Răpirea celorlalți trei cetățeni a avut loc în noaptea de 7 spre 8 octombrie, de aceea, în regim de lucru va fi comunicat în sesizări cu privire la încălcarea abuzivă a drepturilor omului.

Despre acest caz au fost informați toți partenerii internaționali în formatul „5+2”. S-a discutat pe platforma OSCE de la Viena. O sesizare a fost transmisă și la adresa Tiraspolului, dar un răspuns încă nu a parvenit. Potrivit Cristinei Lesnic, situația respectării drepturilor omului pe timpul pandemiei în regiunea transnistreană a degradat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE