Patru foști deputați au fost reținuți

Patru foști deputați au fost reținuți ca urmare a perchezițiilor efectuate în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită. Procuratură nu dă numele ex-parlamentarilor. Presa scrie că ar fi vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, care sunt în prezent în Partidul Șor, dar și despre Artur Reșetnicov, fost judecător al Curții Constituționale, și Anatolie Zagorodnîi, ex-director al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor.

„Confirmăm reținerea a patru ex-deputați dintre cei la care astăzi se fac percheziții. Numele acestora nu le putem confirma deoarece sunt date cu caracter personal”, a declarat pentru IPN procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media.

În această dimineață, oamenii legii au efectuat percheziții pe mai multe adrese. În cadrul acțiunilor de urmărire penală sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme. Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate pe faptul coruperii unor parlamentari pentru părăsirea fracțiunii din care făceau parte.

În decembrie 2015, un grup din 14 deputați ai Partidului Comuniștilor, printre care și liderul fracțiunii parlamentare de atunci, Violeta Ivanov, au părăsit fracțiunea și partidul. Ei au anunțat crearea Platformei Social-Democratică „Pentru Moldova”. Mai târziu, o parte din ei au aderat la Partidul Democrat, iar după scindările din PDM – la grupul parlamentar Pro Moldova, condus de Andrian Candu. Unii dintre deputații fugari se regăsesc astăzi în Partidul politic Șor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.