„Patrioții Moldovei”: Se încearcă distrugerea Republicii Moldova din interior

Avem de ales între protecția Federației Ruse și distrugerea Republicii Moldova din interior. O spune reprezentantul formațiunii „Patrioții Moldovei”, Alexandr Popa. Potrivit candidatului la funcția de deputat, formațiunea militează pentru organizarea unui referendum astfel încât să fie supusă votului popular opțiunea alipirii Republicii Moldova la Federația Rusă. Potrivit lui Popa, o astfel de alternativă ar oferi țării noastre protecția Moscovei, notează IPN

În timpul
dezbaterii electorale organizate de IPN reprezentantul Partidului „Patrioții Moldovei” a spus că fenomenul unionismului în Republica Moldova poate fi contracarat prin întărirea influenței rusești.

„Noi vrem să arătăm că există și alte opinii în Republica Moldova, alta decât opinia forțelor pro-românești. Odată cu accederea partidului în Parlament, vom putea asigura organizarea unui referendum pentru a obține alăturarea Republicii Moldova la Federația Rusă”, a spus Alexandr Popa, candidat la funcția de deputat pe lista Partidului „Patrioții Moldovei”.


Potrivit candidatului la funcția de deputat, în eventualitatea organizării unui referendum privind alipirea la Federația Rusă, vocea poporului ar trebui să prevaleze asupra textului Constituției.

„Milităm pentru referendum privind alipirea Republicii Moldova la Federația Rusă. Dacă acest referendum va trece și majoritatea cetățenilor vor dori să modifice Constituția, atunci de ce nu? Chemăm toate forțele politice să stopeze distrugerea țării și vinderea ei pentru saci de bani americani și europeni sau să organizăm un referendum și să obținem protecția Federației Ruse. Altă soluție nu avem”, a mai spus Popa.

Reprezentantul concurentului electoral spune că apropierea țării noastre de Federația Rusă va duce la redresarea situației economice în Republica Moldova.

„Este clar că miliardul furat nu va fi niciodată întors, cei care poartă vină pentru acest furt nu vor fi sancționați. Subiectul miliardului furat este folosit de unele partide doar pentru a atrage atenția. Problema este că nu pierdem doar un miliard, ci pierdem anual și alte miliarde. Marii investitori se tem să investească în Republica Moldova, pentru că în orice moment își pot pierde banii”, a spus Alexandr Popa.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, concurentul electoral „Patrioții Moldovei” se va regăsi pe buletinul de vot cu numărul 19.

La cea de-a șasea dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021” a mai participat reprezentantul Partidului „Puterea Oamenilor”.

La cea de a șaptea dezbatere electorală IPN, care va avea loc miercuri, 7 iulie, cu începere de la ora 11:15, au fost invitați concurenții electorali: Partidul Oamenii Muncii, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.

Agenția IPN desfășoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel, în cadrul ciclului de dezbateri „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.