Pașapoarte mai ieftine și fără restricții

Regim simplificat de perfectare a pașapoartelor. Agenția Servicii Publice anunță că, începând de astăzi, toți cetățenii Republici Moldova își pot perfecta pașapoartele fără restricții și fără a prezenta documente confirmative în cazul când comandă pașapoarte în regim de urgență.Tariful la perfectarea pașaportului în termen de 20 de zile lucrătoare este de 650 de lei, transmite IPN.

Totodată, cetăţenii pot să-şi perfecteze două pașapoarte concomitent sau să solicite al doilea act chiar dacă au deja unul valabil. Restricțiile privind eliberarea pașapoartelor au fost anulate în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

Potrivit legii, cetățenii Republicii Moldova își pot perfecta pașaportul la orice centru multifuncțional, indiferent de înregistrarea la domiciliu sau reședință, atât în baza programărilor prealabile, cât și conform principiului rândului ordinar.

Programările se pot face prin intermediul paginii oficiale a ASP, centrelor multifuncționale (telefonic, la numerele de contact ale CM),  Call-centrului (14909).

Prin intermediul serviciului MDelivery, cetățenii pot solicita livrarea pașapoartelor la domiciliu, atât în țară, cât și peste hotare. Livrarea MDelivery este disponibilă pentru pașapoartele solicitate în termen de 5, 10 sau 20 de zile lucrătoare și se face contra cost. Comanda poate fi urmărită după numărul comenzii pe portalul oficial al serviciului MDelivery: www.mdelivery.gov.md

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.