PAS și PSRM au obținut cele mai multe mandate în consiliile raionale

Cei 1 086 de consilieri raionali și municipali aleși pe 5 noiembrie reprezintă 21 de formațiuni politice și 16 candidați independenți. O analiză a portalului alegeri.md arată că cele mai multe mandate le-a obținut Partidul Acțiune și Solidaritate – 357 și Partidul Socialiștilor – 256 de mandate, transmite IPN.

Din 34 de consilii raionale și municipale, în șapte va exista o majoritate absolută formată de o singură formațiune politică. PAS va deține majoritatea în patru consilii locale: Călărași, Criuleni, Ialoveni și Strășeni, iar PSRM – în trei: Briceni, Dondușeni și Ocnița.

În Consiliul municipal Chișinău PAS și Partidul Mișcarea Alternativa Națională vor avea câte 20 de mandate. PSRM va avea șase mandate, iar Partidului Comuniștilor îi revin două mandate. Partidul politic „Renaștere”, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul politic Partidul Nostru vor avea câte un consilier în CMC.

În Consiliul municipal Bălți, PPPN va avea cel mai mare număr de mandate – 11 la număr. Pe locul doi se află PSRM cu 9 mandate, urmat de PAS – 6 mandate. Partidul politic „Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei” a obținut 4 mandate, Partidul „Renaștere” și Partidul Schimbării – câte 2 mandate, iar Partidul Comuniștilor se alege cu un mandat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.