PAS semnează moțiunea de cenzură

Deputații din Partidul Acțiune și Solidaritate vor semna astăzi, 16 iulie, moțiunea de cenzură înaintată de colegii din Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. Despre aceasta anunță lidera formațiunii, Maia Sandu, care spune că a discutat și cu Partidul Democrat pentru a-l convinge să participe la votarea demisiei Guvernului, fiind asigurat numărul necesar de voturi. Însă, spune politiciana, din păcate, democrații și-au reiterat poziția anterioară, și anume că nu vor participa, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, Maia Sandu a declarat că „guvernul lui Dodon este instrumentul principal de fraudare”, iar ministerele urmăresc opoziția, fac cadouri prin acele ajutoare sociale de stat în schimbul promisiunilor de a-l vota pe Igor Dodon. „Nu o să-i permitem lui Igor Dodon să transforme procesul democratic într-un iarmaroc, unde voturile din regiunea transnistreană se cumpără cu 20 de dolari, din banii furați tot de la noi, iar loialitatea primarilor – din banii din bugetul de stat”, a spus lidera PAS.

Potrivit ei, Partidul Socialiștilor dorește încheierea sesiunii parlamentare înainte de termen. Totodată, grăbește acele modificări la legislația electorală pentru a-i păstra fotoliul președintelui Igor Dodon. „Dodon și Guvernul lui au o singură preocupare – păstrarea fotoliilor. Pentru a-și păstra fotoliul în care a „dormit” patru ani, Igor Dodon pregătește fraudarea alegerilor și acest lucru se vede din modificările la legislația electorală, pe care PSRM le împinge în regim de urgență”, a mai spus Maia Sandu.

Potrivit ei, PAS va semna azi moțiunea înaintată de Platforma DA, în speranța că PDM își va revedea poziția și va sprijini demisia acestui Guvern, față de care la fel are pretenții. Aceasta a mai spus că, indiferent de soarta acestei moțiuni, PAS va apăra dreptul la o conducere normală în interesul oamenilor, dreptul la alegeri libere și corecte, chiar și în stradă, dacă va fi nevoie.

Referindu-se la modificările electorale, deputatul Sergiu Litvinenco a spus că la Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități au fost respinse 129 de pagini de amendamente propuse de societatea civilă, fără vreun argument. Potrivit lui, proiectul de modificare a legislației electorale a fost inclus cu viteza luminii pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de astăzi. În opinia sa, un șir de prevederi din proiect trezesc îngrijorări. Rămâne neacoperită problemă transportarea ilegală și contra bani a alegătorilor din stânga Nistrului. „Ne întrebăm de pe acum dacă înseamnă oare asta că Igor Dodon planifică să plătească iarăși zeci de mii de oameni din regiunea transnistreană ca să-i aducă la secțiile de votare, așa cum făcea anterior Plahotniuc”, a declarat parlamentarul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.