PAS obține majoritatea voturilor după prelucrarea a 90% din procesele verbale

După prelucrarea a 90% sau 1935 din procesele verbale, Partidul Acțiune și Solidaritate acumulează 46,99% din voturi, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 31,42% și Partidul Politic Șor – 6,65%, transmite IPN.

În patru raioane ale țării au fost prelucrate toate procesele verbale. Este vorba despre secțiile de votare deschise în raionul Cantemir, Ungheni, Fălești și Sângerei.

În municipiul Chișinău, după prelucrarea a 278 din 304 procese verbale, PAS acumulează peste 56%, BeCS – circa 30%, iar Partidul Politic Șor mai bine de 3%.

Peste hotare 31 de procese verbale din 150 au fost prelucrate. PAS acumulează Mai bine de 62%, BeCS – circa 19%, iar pe locul trei se clasează Blocul electoral „Renato Usatîi” – circa 8%.

La aceste alegeri au participat 1 265 milioane de alegători, sau 44,56% din totalul alegătorilor înscriși în listele electorale. Peste hotare au votat peste 209 mii de moldoveni.

Pentru acest scrutin, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Pragul electoral pentru o formațiune politică este de 5%; pentru un bloc electoral – 7% și pentru candidații independenți – 2%. Mandatele ce ar trebui să revină concurenților electorali care nu au trecut pragul electoral vor fi redistribuite în mod proporțional  partidelor care au depășit pragul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE