PAS cere Guvernului să relaxeze restricțiile pentru cetăţenii care intră în ţară

Fracțiunea parlamentară PAS cere Guvernului să elaboreze o listă verde a țărilor care gestionează bine pandemia de COVID-19, iar cetățenii moldoveni care revin acasă din aceste state să nu fie obligați să stea în carantina timp de 14 zile. Despre acest lucru a anunțat deputata PAS, Galina Sajin, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Galina Sajin a precizat că există suficiente exemple și soluții pentru ca restricțiile aplicate să fie mai flexibile, fără a crea impedimente inutile pentru cetățenii moldoveni.

„Cetățenii noștri se întreabă de ce este menținută măsura de plasare în autoizolare timp de 14 zile la intrare în țară, dacă ei vin din orașe unde practic nu mai există niciun caz de COVID? Este foarte comod pentru un guvern incompetent, cum este guvernul Dodon, să se ascundă sub motivul protecției cetățenilor, așa cum mi se răspunde la interpelările pe care le-am adresat pe acest subiect. Protecția poate fi realizată prin testare, prin aprovizionarea cu echipament de protecție a celor care nu și le pot procura, prin asigurarea respectării normelor igieniceˮ, a subliniat deputata Galina Sajin.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.