PAS cere explicație de ce în PMAN se fac frigărui înainte de protest

Cu câteva ore înainte de protestul Mișcării de Rezistență Națională ACUM, în Piața Marii Adunări Naționale se fac frigărui și se instalează corturi, altele decât ale membrilor Mișcării. Partidul Acțiune și Solidaritate a cerut explicații autorităților pentru situația periculoasă care se creează, transmite IPN.

„În ziua unor proteste de amploare organizate de cetățeni, autoritățile au aprobat o manifestație cu frigărui, mâncare, scaune și muzică de sărbătoare! Așa ceva nu se poate! Trebuie sa ieșim cât mai mulți azi în PMAN, să protestăm pașnic, sa le arătăm că nu ne e frică!”, se spune într-o postare a formațiunii pe o rețea de socializare.

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM menționează într-o altă postare că sunt oameni dubioși, care au adus corturi, scaune, frigărui și mâncare, astfel că riscul de provocări și tensiuni a crescut. „Vă rugăm să dați dovadă de calm și să filmați orice fel de acțiuni care vă par suspecte. Acțiunile violete sunt inadmisibile. Vă rugăm să urmați instrucțiunile liderilor, moderatorilor protestelor”, se spune în mesaj.

Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM organizează astăzi, 26 august, în ajunul Zilei Independenței, începând cu ora 14.00, un protest în Piața Marii Adunări Naționale împotriva derapajelor comise de către guvernare. Protestatarii au anunțat că vor instala corturi și vor rămâne peste noapte în centrul capitalei, pentru ca mâine, 27 august, să marcheze cei 27 de ani de independentă ai Republicii Moldova.

De la ora 14.00, circulația rutieră pe bd. Ștefan cel Mare, de la str. Maria Cebotari până la Ismail, și pe străzile 31 august și Columna, va fi sistată. Troleibuze și autobuzele vor circula pe str. București.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.