PAS anunță protest pe 16 august

Partidul Acțiune și Solidaritate anunță un protest împotriva guvernării, duminică, 16 august. Acesta va începe la ora 11.00, în Scuarul Teatrului de Operă și Balet. Sunt îndemnați să se alăture protestului „cei care au ceva a-i spune acestei guvernări, care vor să-și apere drepturile și să ceară de la această guvernare responsabilitate și respect față de nevoile poporului”, a spus într-un briefing de presă, lidera PAS, Maia Sandu, transmite IPN.

În contextul situației pandemice, lidera PAS declară că organizatorii, dar și participanții protestului își asumă angajamentul să fie atenți, să respectă toate regulile de distanțare fizică, să poarte măști. „Această situație nu poate să ne împiedice să venim să-i spunem guvernului lui Dodon tot ce credem despre el, și acestui președinte care mănâncă banii publici și care este o piedică în calea rezolvării problemelor cetățenilor”, a adăugat Maia Sandu.

Politiciana susține că protestul este organizat pentru că autoritățile nu aud și nu rezolvă problemele agricultorilor, agenților economici sau diasporei. Ea spune că în aceste săptămâni a atenționat despre mai multe probleme grave cu care se confruntă oamenii din Republica Moldova. Este vorba despre criza din agricultură provocată de secetă și alte calamități naturale, de criza COVID-19, da și de pierderile enorme care le suportă agricultorii care aveau venituri mai mici și contau pe această roadă. A solicitat să se aloce resurse pe pentru a compensa cel puțin parțial pierderile acestor oameni și pentru a-i ajuta pe agricultori să poată înceapă un nou an agricol în toamnă sau în primăvară. Maia Sandu mai spune că a vorbit de nenumărate ori despre aceste probleme, dar a văzut o atitudine plină de nepăsare și aroganță din partea autorităților.

De asemenea, a vorbit despre pierderile mari din economie în general, provocate de criza sanitară și lipsa responsabilității din partea Guvernului când foarte puțini agenți economici au fost ajutați. Dar și despre faptul că Igor Dodon vrea să-și subordoneze în totalitate justiția. „Am adus în atenția publică abuzurile pe care le comite și oamenii compromiși și corupți pe care-i numește în funcții înalte din sistemul judecătoresc”.

Potrivit Maiei Sandu, și diaspora, care tradițional în luna august revine acasă, întâmpină greutăți. Revenirea cetățenilor acasă în acest an este îngreunată din cauza că autoritățile gestionează foarte prost criza sanitară, nu reușesc stoparea răspândirii maladiei și îi impun, și pe cei care vin dintr-o țară cu număr scăzut de îmbolnăviri, să stea în carantină 14 zile, astfel făcând imposibilă venirea lor acasă.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.