PAS anunță consultări publice privind piața produselor petroliere și funcționarea ANI

Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) anunță consultări publice privind amendamentele la Legea privind piața produselor petroliere și la legislația care se referă la funcționarea Autorității Naționale de Integritate, pentru miercuri, 28 iulie, transmite IPN.

Potrivit PAS, proiectele vor fi înregistrate la Secretariatul Parlamentului imediat după alegerea conducerii Parlamentului și a organelor de lucru ale acestuia.

Consultările vor avea loc în „Sala Europa” din clădirea Parlamentului. De la ora 10.00, vor avea loc consultări publice pe marginea amendamentelor la Legea privind piața produselor petroliere, iar de la ora 14.00 – pe marginea amendamentelor la Legea cu privire la Autoritatea Națională de Integritate și actelor legislative conexe.

Legea privind piața produselor petroliere a fost votată de deputații precedentei legislaturi în luna martie. Aceasta prevede plafonarea prețurilor în baza unei Metodologii de calculare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, elaborată, aprobată și supravegheată de către Agenția Națională de Reglementare Energetică (ANRE), luând ca bază cotațiile burselor internaționale Platt`s. Proiectul fusese înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul independent Alexandru Oleinic.

Totodată, în decembrie 2020, majoritatea PSRM și Partidul Șor, au votat modificări la Legea de funcționare a Autorității Naționale de Integritate (ANI). PAS le-a contestat la Curtea Constituțională. Atunci, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, spunea că proiectul prevedea la început doar modificarea legii de funcționare a ANI astfel încât, prin minimizarea semnificativă a termenelor de prescripție, să fie încetate mai toate dosarele pe averea nejustificată cu care au fost prinși mai mulți socialiști. Pe ultima sută de metri însă, au fost adăugate prevederi care modifică și Codul de procedură penală. Curtea Constituțională a admis cererea de suspendare a acțiunii Legii de funcționare a Autorității Naționale de Integritate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.