PAS – 63 de mandate, BeCS – 32, iar Partidul Șor – 6

Partidul Acțiune și Solidaritate obține 63 de mandate de deputat, potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor. Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate, iar Partidul Șor – 6 mandate. Mandatele de deputat sunt distribuite conform metodei D’Hondt, care favorizează concurenții electorali cu cele mai multe voturi din contul formațiunilor care nu au trecut pragul electoral, precizează portalul alegeri.md, citat de IPN.

În urma prelucrării a mai bine de 99% din procesele verbale, PAS acumulează 52,69% din voturi, BeCS – 27,26%, iar Partidul Șor – 5,75%. Mai rămân neprelucrate 5 procese verbale de la secțiile de votare din străinătate.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, cetățenii au ales între 23 concurenți electorali – 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent. La urne s=au prezentat 1 265 de milioane de alegători sau 44,56% din totalul votanților înscriși în listele electorale. Peste hotare au votat peste 212 mii de moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.