Partidul Șor și-a prezentat candidatul pentru funcția de primar al capitalei

Partidul Politic Șor și-a prezentat miercuri, 11 septembrie, candidatul pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Este vorba despre Valerii Klimenko, președinte de onoare al formațiunii. Anunțul a fost făcut la o conferință de presă, printr-o adresare video a liderului partidului, Ilan Șor, transmite IPN.

Ilan Șor a declarat că astăzi în oraș se atestă murdărie, dezordine și corupție, iar singura soluție este renovarea de la zero a municipiului. Potrivit lui, Valerii Klimenko „este o persoană care se ține de cuvânt, care și-a demonstrat calitățile personale și care va putea realiza reformele necesare”. „Cu sprijinul echipei Partidului Șor, va reuși să construiască o capitală nouă, vom putea împreună să creăm un oraș în care fiecare chișinăuian să fie mândru că locuiește aici”, a menționat Ilan Șor.

Valerii Klimenko a spus că va transforma Chișinăul după modelul orașului Orhei. „La Orhei, echipa noastră a reușit să realizeze proiecte sociale, umanitare, infrastructurale care ne permit să spunem că nu mai există orașe ca Orheiul în privința amenajării, curățeniei. Dacă am compara Chișinăul cu Orheiul, ar ieși în detrimentul capitalei”, a menționat acesta.

Valerii Klimenko a mai candidat la șefia capitalei și la scrutinele locale precedente, reprezentând Mișcarea „Ravnopravie”, care a fost redenumită în octombrie 2016 în Partidul Șor. La alegerile din iunie 2011 Valerii Klimenko a acumulat 0,22% din sufragii, iar la scrutinul din 2015 – 0,09%.

La scrutinul local nou, din 2018, pentru funcția de primar al capitalei, Partidul Șor a desemnat-o pe Reghina Apostolova. Cu câteva zile înainte de ziua alegerilor, aceasta a fost exclusă din cursa electorală  pe motiv că a fost admisă finanțarea din exterior a campaniei electorale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.