Partidul Șor, lipsit de alocații de la bugetul de stat pentru un an

Comisia Electorală Centrală a decis să aplice Partidului Șor sancțiunea complementară sub formă de lipsire de alocații de la bugetul de stat pentru o perioadă de un an, începând cu 1 ianuarie și până la 31 decembrie 2022. Astăzi formațiunea a fost avertizată repetat pentru folosirea fondurilor materiale nedeclarate, în mărime de 21 665,01 lei, transmite IPN.

Vicepreședintele CEC, Pavel Postica, raportor pe subiectul dat, a precizat că Partidul Politic Șor, a organizat un eveniment electoral în data de 3 decembrie și nu a reflectat cheltuielile pentru prestația artiștilor care au evoluat la respectivul eveniment. De asemenea, Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat organele electorale că, nu departe de locul evenimentului, în adiacentul Judecătoriei municipiul Bălți, un grup de simpatizanți ai partidului repartiza pungi cu produse alimentare protestatarilor.

Comisia a fost sesizată și de candidatul independent la funcția de primar al municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, care a invocat acțiuni de agitație electorală în ziua de 4 decembrie (ziua precedentă alegerilor) organizate de Marina Tauber, concurentul electoral la funcția de primar al municipiului Bălți din partea Partidului Politic Șor, contrar prevederilor legale conform cărora în ziua alegerilor și în ziua precedentă alegerilor nu se admite niciun fel de agitație electorală.

CEC a remis Procuraturii Anticorupție, pentru examinare, demersul Inspectoratului de Poliție Bălți cu privire la faptele de corupere a alegătorilor, iar Inspectoratului de Poliție Bălți – sesizarea privind acțiunile de agitație electorală.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.