Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr afirmă că se pregăteşte fraudarea alegerilor

Conducerea Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr declară că autorităţile deja pregătesc fraudarea alegerilor prezidenţiale. Liderul formaţiunii, Andrei Năstase, a declarat într-o conferinţă de presă la IPN că fraudarea se pregăteşte acum prin întocmirea listelor electorale. Politicianul afirmă că listele electorale conţin foarte multe nume de persoane care nu mai sunt în viaţă.

De asemenea, Andrei Năstase a menţionat că un deputat democrat are o iniţiativă legislativă prin care se doreşte oferirea dreptului de a tipări buletine de vot companiilor private. În opinia sa, această iniţiativă ar avea scop fraudarea alegerilor, deoarece compania privată va putea tipări buletine deja cu ştampila „Votat” aplicată. Liderul Partidului mai spune că numărul real al alegătorilor ar fi cu circa 1 milion mai mic decât cel menţionat de autorităţi. Andrei Năstase consideră că acesta este motivul real de ce se tergiversează prezentarea datelor Recensământului populaţiei făcut acum 2 ani.

Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr face apel către societatea civilă şi partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova să susţină crearea unui consiliu civic al alegătorilor care să monitorizeze tot procesul electoral începând cu verificarea modului de întocmire a listelor electorale.

Vicepreşedintele formaţiunii, Stanislav Pavlovschi, a menţionat că alegeri libere şi corecte nu înseamnă doar aruncarea buletinului de vot în urne, ci asigurarea unui proces electoral corect ca poporul să-şi exprime liber voinţa. Politicianul a adăugat că alte semne precum că se pregăteşte fraudarea alegerilor prezidenţiale este faptul că autorităţile aşa şi nu au stabilit bugetul pentru acest scrutin şi nu au făcut modificările necesare în legislaţia electorală.

Un alt vicepreşedinte al partidului, Alexandru Slusari, a spus că în Republica Moldova s-a instalat un regim autoritar, iar resursele administrative şi mediatice sunt concentrate în mâinile unei singure persoane – Vlad Plahotniuc, prim-vicepreşedintele Partidului Democrat. Politicianul afirmă că acum autorităţile urmăresc scopul ca societatea să uite de miliardul furat din sistemul bancar. Potrivit lui, PPDA va insista ca acest subiect să fie adus mereu în atenţia publicului şi va cere ca autorităţile să argumenteze de ce recuperarea banilor furaţi se pune pe spatele poporului.

  • andrei nastase despre listele electorale.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.