Partidul Acțiune și Solidaritate se disociază de discursul lui Igor Dodon la ONU

Nu poți cere recunoașterea și respectarea de facto a neutralității unui stat în același timp în care încerci să camuflezi existența unor trupe de ocupație pe teritoriul acelui stat. Este poziția exprimată de Partidul Acțiune și Solidaritate vizavi de discursul președintelui Igor Dodon ținut la tribuna ONU, transmite IPN.

„Partidul Acţiune şi Solidaritate îşi exprimă dezacordul faţă de poziţia incoerentă şi inconsecventă a președintelui Igor Dodon în problema prezenței trupelor militare străine aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al PAS.

Partidul Acţiune şi Solidaritate îşi reiterează ferm poziţia că retragerea imediată a trupelor Federaţiei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova este singura modalitate de a recunoaşte şi respecta caracterul suveran şi indivizibil al statului Republica Moldova şi condiţia sine qua non pentru soluţionarea diferendului transnistrean.

„Ca președinte al Republicii Moldova, fac uz de orice oportunitate pentru a solicita recunoașterea și respectarea de facto a statutului de neutralitate a țării mele”, a declarat Igor Dodon în alocuțiunea susținută dezbaterile generale ale celei de a 74-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. „De la această tribună au răsunat apeluri de retragere a militarilor și munițiilor străine ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Vreau să salut inițiativa Federației Ruse de reluare a procesului de distrugere a munițiilor străine stocate în regiunea transnistreană a țării mele”, a mai spus Igor Dodon.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE