Partidele care critică derapajele democratice ale actualului regim sunt intimidate, Ion Dron

Ion Dron, președintele partidului politic „Pentru Oameni, Natură și Animale” (PONA), presupune că indicația pentru bănci de a nu deschide conturi pentru partidul PONA în campania electorală vine din partea Președinției. Potrivit lui, persoanele care nu ascult actuala guvernare și nu vor să fie „dresateˮ sunt intimidate și un exemplu care arată acest lucru este partidul „PONAˮ căruia o bancă din Moldova a refuzat să-i deschidă un cont bancar care i-ar permite să plătească pe rețele de socializare agitația electorală în condițiile legii. Partidul a trimis o notă informativă la Comisia Electorală Centrală referitor la acest caz, dar până în prezent nu a primit răspuns.

Președintele PONA presupune că sunt întocmite liste cu persoanele și partidele care „critică derapajele democratice ale actualului regimˮ. Aceste persoane sunt monitorizați în bănci, dovada acestui lucru este faptul că banca a refuzat să deschidă cont bancar pentru partidul PONA. Ion Dron a subliniat că în condițiile legii refuzul poate surveni doar dacă persoana este vizată de sancțiuni internaționale sau dacă are sentință definitivă pentru spălarea de bani, pentru finanțarea terorismului. „Nici sub sancțiuni internaționale nu sunt, nici sentințe penale definite eu sau membrii biroului politic al partidului PONA nu avemˮ, a declarat președintele formațiunii într-o conferință de presă la IPN.

Ion Dron a menționat că activitățile de intimidare se fac pentru a curăța scena politică. „Pe 5 noiembrie va fi votul și în acest sens fac o sugestie către partidele politice de aici, de la Chișinău, care participă în alegerile locale pentru Primăria municipiului Chișinău, să se pregătească pentru numărarea de voturi, fiindcă frauda se pregătește a fi una masivăˮ, a spus președintele PONA.

Președintele partidului politic „Pentru Oameni, Natură și Animale” a spus că actualul regim încearcă să transmită mesajul că cei care nu-l susțin sunt dușmani, un principiu care provine încă de la Germania nazistă. Partidele care nu sunt comode actului regim suferă.

Pe 26 septembrie Partidul PONA a fost înscris în cursa electorală pentru alegerile în Consiliul municipal Chișinău.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.