Parlamentul a numit un judecător al Curții Constituționale

Parlamentul a adoptat, cu 56 de voturi, în cadrul ședinței plenare de astăzi, 23 aprilie, hotărârea privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Este vorba de Boris Lupașcu, numit pentru un mandat de şase ani, transmite IPN.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării și poate fi contestată în instanța de judecată în termenul prevăzut de lege.

Potrivit deputatului Vasile Bolea, există o declarație a lui Boris Lupașcu prin care el își exprimă acordul prealabil de a fi numit în funcție. Boris Lupașcu este cetățean al Republicii Moldova, are experiență juridică mai mare de 15 ani.

Potrivit lui Vasile Bolea, Legea cu privire la CC stabilește că Parlamentul numește judecătorii la Curții Constituționale, iar cât privește procedurile de concurs, „nimic nu este indicat în acest sens în legislație”. Comisia juridică parlamentară a examinat candidatura acestei persoane și a stabilit că întrunește toate condițiile necesare pentru a fi numită în funcție, spune deputatul, președinte al Comisiei juridice.

Mai multe persoane, inclusiv deputați ai PAS, s-au adunat pentru a protesta în fața Curții Constituționale. Intrarea în CC este păzită de câțiva polițiști.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.