Pădurea maib s-a mărit cu 2 800 de copaci. Iată cum a decurs cea de-a treia ediție de plantare

Sâmbătă, 4 noiembrie, a avut loc cea de-a treia ediție de plantare a pădurii maib. Circa 150 de angajați maib, apropiații acestora, voluntari și localnici, au mers în comuna Cruzești pentru a contribui la creșterea pădurii maib, plantând 2 800 de puieți, în special salcâm și arțar.

Pe parcursul celor trei ediții ale inițiativei, organizate în anii 2021, 2022 și 2023, în comuna Cruzești au fost plantați 8 600 de copaci. Potrivit estimărilor, puieții plantați vor contribui la sechestrarea a 400 de tone de CO2 pe parcursul a 40 de ani. Totodată, pădurea maib a fost extinsă pe un teren cu risc sporit de alunecare și degradare din Cruzești, fiind și prima pădure a comunei.

Pentru ca inițiativa să fie mai eficientă și sustenabilă, puieții au fost selectați în conformitate cu gradul de eroziune a solului, adaptabilitatea la condițiile locale și de formare a ecosistemului natural, conform recomandărilor specialiștilor silvici.

     

Iulia Bogușevschi, Șefa Direcției (Band) Comunicare Corporativă, maib:

Plantarea pădurii maib este unul dintre cele mai așteptate evenimente în echipa maib. Pe lângă dimensiunea socială, impactul asupra mediului și asupra comunității, este o oportunitate excelentă de teambuilduing pentru oamenii maib, care an de an participă într-un număr tot mai numeros la această acțiune. Ne crește inima de bucurie văzând cum cresc viguros copăceii plantați anii trecuți și sper să fie un exemplu de bune practici pentru cât mai multe companii, să investească în sustenabilitate. Mulțumim partenerilor noștri de la A.O. „Hai Moldova” pentru suport în împădurirea acestei suprafețe cu grad sporit de alunecări de teren și pentru grija pentru pădurea maib, manifestată pe parcursul anilor”. 

Pădurea maib este unul dintre cele mai mari proiecte maib de RSC în domeniul mediului, care se desfășoară în parteneriat cu Asociația Obștească „Hai Moldova”.

     

Nadejda Cebotari, Director Executiv A.O. „Hai Moldova”:

Ne bucurăm că am reușit să construim un parteneriat de încredere împreună cu echipa maib, dedicat unui viitor verde și sustenabil. Suntem bucuroși să contribuim la schimbările pozitive în comunitatea Cruzești, fiind deja la a treia ediție de plantare a pădurii maib. Investiția într-un viitor verde aduce beneficii pentru toți cetățenii. Mulțumim, maib, sunteți un exemplu!”

     

Svetlana Brega, Specialistă Conformitate, maib:

Pădurea maib este despre timpul petrecut calitativ, despre aportul nostru adus mediului, cât și despre educația pe care o transmitem copiilor prin propriul exemplu. Particip al treilea an consecutiv la plantarea pădurii maib, deoarece consider că este un sentiment extraordinar să știi că poți petrece trei ore din viața ta făcând fapte bune, dăruind dragoste fiecărui copăcel plantat, cu speranța că se va prinde și va crește. O fac pentru starea mea de bine, pentru emoțiile trăite la maxim, pentru timpul petrecut cu colegii și, nu în ultimul rând, pentru timpul educativ petrecut cu copilul. El și-a dorit să participe și deja îmi zice că atunci când va crește mai mare, va dori să viziteze pădurea.”

     

Maib - plantăm astăzi pentru generațiile viitoare!


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.