Pactul de neagresiune între partidele de dreapta este destinat electoratului, opinie

Comentatorul politic Corneliu Ciurea consideră că pactul de neagresiune pe care au anunțat că-l vor semna Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr este destinat, în primul rând, electoratului de dreapta. În plus, acest pact înlocuiește lipsa unui candidat comun la viitoarele alegeri prezidențiale și lipsa unității pe eșichierul de dreapta. În opinia lui, partidele de dreapta sunt în pierdere și sunt nevoite să compenseze încrederea electoratului în aceste formațiuni, transmite IPN.

„Ei toți înțeleg că aceste animozități dintre formațiuni vor avea un efect negativ asupra partidelor de dreapta și propun acest pact de neagresiune, care nu convinge, dar ar putea să calmeze pe o perioadă electoratul de dreapta”, a afirmat comentatorul în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” la postul de televiziune NTV Moldova.

În opinia lui, neînțelegerile în blocul ACUM ar putea avea rădăcinile în alegerile parlamentare noi de la Hâncești, unde PAS și-a înaintat candidatul său, iar un alt fost membru al acestei formațiuni candidează independent, atrăgând după sine electoratul de dreapta și Platforma DA. Totodată, Corneliu Ciurea susține că situația nu trebuie dramatizată pentru că deocamdată pe dreapta „nu a existat vreun război”.

Politologul Ernest Vardanean consideră că pactul de neagresiune este absurdă de la bun început. „Acestea sunt partide cu aceeași viziune. Da, pot avea diferite metodologii, dar un pact de neagresiune înseamnă că erau pe punctul de a se „mânca”. Poate ar trebui să se lămurească între ei și apoi să arate cu degetul spre eșichierul de stânga. Aici are loc ceva nesănătos”, afirmă el.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.