PACE: Prin programul “Knijka” vom întoarce banii cetățenilor

Vârstnicii care în perioada sovietică și-au pierdut banii depuși pe așa-numitele „cărți de economii” își vor primi economiile înapoi, iar proporția va fi de o rublă contra unui leu. Asigurările sunt date de reprezentanții Partidului Acasă Construim Europa (PACE)  Potrivit candidatului pe lista electorală PACE, Ion Straciuc, odată ajunși în Parlament, reprezentanții formațiunii vor pune în aplicare programul „Knijka”, care presupune rambursarea economiilor pe care mii de oameni le-au pierdut acum 30 de ani, notează IPN.

În timpul dezbaterilor electorale organizate de IPN, reprezentantul partidului condus de Gheorghe Cavcaliuc a menționat că formațiunea sa optează pentru introducerea noilor tehnologii în agricultură și diversificarea piețelor de export.

„Avem un potențial enorm în agricultură, e necesară modernizarea sistemului de irigare, asta le-ar oferi agricultorilor posibilitatea obținerii unui produs ecologic pur, majorarea cantității produselor și posibilitatea de a exporta”, a spus Ion Straciuc, candidat la funcția de deputat pe lista PACE.

Lupta cu corupția și asigurarea ordinii în țară este o altă prioritate a formațiunii. Potrivit reprezentantului PACE, bani la bugetul de stat pot fi acumulați prin lupta cu economia tenebră și încurajarea tuturor întreprinderilor de a renunța la fenomenul salariului în plic.

„Noi suntem un partid politic autentic și toți au frică de noi, pentru că noi vom schimba lucrurile în țară pentru oameni și vom face ordine în țară, pentru că Gheorghe Cavcaliuc este cel mai tânăr colonel din istoria Republicii Moldova, a primit peste 40 de distincții pentru activitate sa, a condus Forumul INTERPOL de la Roma și a fost apreciat la înalta sa valoarea”, a mai spus Straciuc.

De asemenea, PACE propune în calitate de măsură de redresare a economiei introducerea impozitului zero pentru profitul reînvestit

„Suntem un partid de centru-dreapta, cu o doctrină liberal-socială, adică statul trebuie cât mai puțin să se implice în micul business. Propunem un ajutor pentru persoanele de vârsta a treia. În anul 1992 când s-au schimbat banii, oamenii au pus banii în cont și peste noapte s-au trezit într-o realitate dură, când acești bani au dispărut, noi ne obligăm să întoarcem acești bani persoanelor de vârsta a treia, cu coeficientul o rublă la un leu”, a spus Ion Straciuc.

La alegerile parlamentare din 11 iulie, Partidul Acasă Construim Europa va fi primul pe buletinul de vot.

La cea de-a treia dezbatere electorală din seria „Analizăm Cererea și Oferta electorală – 2021” au mai participat reprezentantul Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și reprezentantul Blocului Electoral „Renato Usatîi”.

La cea de a cincea dezbatere electorală IPN, care va avea loc luni, 5 iulie, cu începere de la ora 11:15, au fost invitați concurenții electorali: candidatul independent Veaceslav Valico și Partidul Regiunilor.

Agenția IPN desfășoară dezbaterile electorale cu sprijinul Fundației germane Hanns Seidel, în cadrul ciclului de dezbateri „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.