Özka İnşaat va reabilita drumul R34 Hâncești-Leova-Cahul-Giurgiulești

Drumul R34 Hâncești-Leova-Cahul-Giurgiulești, cu lungimea de 83 de kilometri va fi reabilitat de o companie din Turcia – Özka İnşaat A.Ş. Contractul a fost semnat astăzi, valoarea acestuia fiind de 56,5 milioane de euro, credit oferit Moldovei de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), transmite IPN.

Drumul a fost delimitat în două segmente: 42,2 km și 40,8 km. Termenul de executare a lucrărilor pe întreaga suprafață este de trei ani. Acestea vor începe imediat cum antreprenorul va obține autorizația de construcție. Procedurile vor dura până la patru luni.

Directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Andrei Cuculescu, a precizat că licitația pentru selectarea antreprenorului s-a făcut în octombrie 2019, prin portalul de achiziții electronice a BERD. Au fost recepționate 16 oferte pentru primul segment de drum și 17 oferte pentru cel de-al doilea. 16 dintre companiile participante au înaintat oferte pentru ambele segmente. Au fost eligibili pentru concurs ofertanții cu o cifră de afaceri nu mai mică de 56 de milioane de euro, cu experiență în construcții și care dețin utilaj special pentru executarea lucrărilor. Compania câștigătoare a oferit cea mai bună ofertă. Pentru Özka İnşaat A.Ş. este primul proiect în Republica Moldova.

Drumul reabilitat va avea un termen de folosință de 15-20 de ani.

Este al doilea drum centru-sud care va ameliora esențial condițiile de circulație, siguranța în trafic, în paralel cu drumul Chișinău-Giurgiulești care acum se află în lucru, a mai spus Andrei Cuculescu.

  • Andrei Cuculescu despre licitatie
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.