OTP Bank susține dezvoltarea durabilă în Moldova

OTP Bank a făcut încă un pas spre a-și extinde impactul pozitiv asupra mediului și societății. Schimbarea climei reprezintă o provocare existențială globală și impune reconfigurarea tuturor proceselor  de business pentru minimizarea amprentei de carbon, dar și stimularea unei economii prietenoase mediului.

Pe data de 26 martie, OTP Bank a semnat un acord de parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie. Acest parteneriat va sprijini eforturile OTP Bank de a se transforma într-un model de bancă verde, lider în furnizarea de finanțări durabile atât pentru afacerile locale, cât și pentru persoanele fizice din Republica Moldova.


”Scopul nostru este să accelerăm dezvoltarea sectorului verde din Moldova, oferind soluții financiare optime contextului local. Aș dori să mulțumesc partenerilor internaționali pentru angajamentul de a colabora strâns în identificarea politicilor și strategiilor investiționale care ne vor permite să oferim clienților o creștere durabilă. Sectorul financiar trebuie să crească semnificativ ponderea proiectelor sustenabile pentru a sprijini măsurile globale de atenuare și adaptare la schimbările climatice,” a menționat Bogdan Spuză, Președintele Comitetului Executiv - CEO, OTP Bank.

”Colaborarea cu Proiectul Tehnologiile Viitorului este deosebit de oportună. Suntem în procesul dezvoltării unor noi soluții pentru businessul local în domeniile energiei regenerabile, a produselor eco agricole și industriale. Rezultatele analizei din cadrul proiectului vor fi utilizate pentru a dezvolta gama acestor produse și a personaliza susținerea oferită clienților,” a evidențiat Elena Guzun,

Vicepreședinte al Comitetului Executiv, Director Comercial Corporate Banking, OTP Bank

”Eforturile unite ale OTP Bank și ale Proiectului Tehnologiile Viitorului vor fi concentrate în crearea de mecanisme, produse și servicii financiare destinate ideilor antreprenoriale legate de energia regenerabilă, eficiența energetică, transportul durabil și infrastructura verde. Finanțarea acestor inițiative va contribui direct la diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, la ameliorarea schimbărilor climatice și la protejarea resurselor naturale, având ca obiectiv transmiterea unui mediu mai curat generațiilor viitoare. Finanțările verzi nu mai sunt doar o tendință, ci o necesitate existențială, ” a precizat Doina Nistor, directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova.

Despre OTP Bank

OTP Bank Moldova, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat și universal de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței, și este un partener financiar de încredere.

Despre Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova este finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie și susține dezvoltarea economiei digitale, creative și prietenoase mediului. Proiectul, cu un buget de 52,8 milioane dolari SUA și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026),  promovează, în echipă cu partenerii cheie, inovația și noile tehnologii în următoarele sectoare strategice pentru Republica Moldova – tehnologia informațiilor și comunicației, ingineria, industria ușoară, industriile creative și digital media – pentru a spori competitivitatea și integrarea acestora pe piața globală.


*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.