Opt tineri din Moldova au obţinut burse în Slovacia

Opt tineri din Republica Moldova au obţinut burse pentru a-şi continua studiile în Slovacia. Şapte dintre aceştia vor urma studii universitare de licenţă, iar unul – studii  de doctorat. Bursele sunt acordate de Guvernul Slovaciei, transmite IPN.

Ambasadorul slovac în Republica Moldova, Robert Kirnag, a menţionat că este al treilea an când statul slovac oferă burse tinerilor moldoveni. În 2016 sunt oferite cu două burse mai mult decât în 2015. „Oferim burse în domeniile de studii solicitate de piaţa din Slovacia şi de piaţa internaţională. Posibilităţile de a studia în Slovacia sunt mult mai mari”, a menţionat Robert Kirnag.

Tinerii au fost selectaţi în bază de concurs. În primul an, bursierii vor învăţa limba ţării, după care vor urma studiile de bază în unul din domeniile pentru care sunt oferite bursele: stomatologie, medicina generală, mecatronică, bănci şi finanţe, relaţii internaţionale şi arhitectură.

Viceministrul educaţiei, Vasile Marina, a apreciat sprijinul acordat de Guvernul Slovaciei privind oportunităţile de schimb academic oferit tinerilor din Moldova. Viceministrul a menţionat că prin acest schimb academic va avea loc transferul modelului de învăţământ al Uniunii Europene în Moldova.

Potrivit viceministrului afacerilor externe şi integrării europene, Lilian Darii, investiţiile în educaţie sunt cele mai importante. „Am speranţa că toţi din voi o să doriţi să vă întoarceţi acasă pentru a utiliza cunoştinţele şi experienţele pe care le veţi acumula la sigur în Slovacia ”, a declarat viceministrul.

Cătălina Dumneanu a spus că a căutat mult timp o bursă peste hotare şi speră că aceasta îi va oferi mai multe oportunităţi. „ Sunt cu aşteptări multe. Am ales stomatologia”, a menţionat tânăra.

Anul trecut, Guvernul Slovaciei a oferit şase burse tinerilor din Republica Moldova.

  • catalina dumneanu despre bursa.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.