Opt persoane publice sunt învinuite în dosarul concesionării aeroportului

Opt persoane cu funcții de demnitate publică, dar și o persoană juridică se află sub învinuire în cadrul a patru dosare penale conexate, în septembrie 2019, pe faptul concesionări Aeroportului Internațional Chișinău. Despre acest lucru comunică vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari, care a postat pe Facebook răspunsurile primite de la Procuratura Anticorupție la solicitările sale anterioare,  transmite IPN.

Potrivit răspunsului procurorilor, persoanele sunt învinuite pe articolele care vizează escrocheria în proporții deosebit de mari, delapidări de fonduri și spălarea banilor de către o grupare criminală organizată. Este vorba și de exces de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu. „Un buchet întreg. Sper foarte mult că printre acele opt persoane se regăsesc Iurii Leancă, Valeriu Lazar și cumătru lui Dodon, Tudor Copaci”, a scris deputatul.

Potrivit lui Alexandru Slusari, în ceea ce privește Arena Națională Chișinău a fost pornită cauza penală în octombrie 2019, „pe faptul delapidării de fonduri, abuz și exces de putere, abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat”. „De atunci a trecut deja jumătate de an. Societatea așteaptă rezultate palpabile pe aceste cazuri, precum și pe celelalte dosare de rezonanță. Cu tragerea la răspundere făptașilor, nu a țapilor ispășitori. Cu confiscarea averilor acestora”, scrie Alexandru Slusari.

Concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău
Arena Națională Chișinău

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.