Opt autobuze rulate din Suedia vor completa Parcul Urban de Autobuze din Chișinău

Opt autobuze „Solaris Urbino 18”, din lotul total de 16 unități, au ajuns la Chișinău. Sunt autobuze articulate de capacitate mare, cu lungimea de 18 metri, din Suedia, care vor suplini cele mai solicitate rute din municipiul Chișinău, transmite IPN.

Autobuzele sunt rulate, fiind produse în 2012. Acestea sunt în stare tehnică bună și fiabile pentru a circula pe străzile din municipiul Chișinău, precizează primarul Ion Ceban. Vehiculele au podea joasă, rampă pentru accesul persoanelor în scaun rulant, sistem de aer condiționat și sunt din clasa ecologică Euro 5.

Prețul unei unități de transport, care include și livrarea, este de 41,9 mii euro.

Alte opt autobuze vor ajunge la Chișinău la finele săptămânii viitoare. Toate cele 16 autobuze „Solaris Urbino 18” vor fi puse în circulație în luna decembrie, după efectuarea testărilor tehnice.

În anul 2021, Parcul Urban de Autobuze a fost dotat cu 158 de unități de transport, care au înlocuit în totalitate parcul rulant al întreprinderii.  100 de autobuze sunt noi, de model ISUZU și 58 de autobuze rulate, de model Man, Volvo și VDL.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.