Operatorii solicită majorarea cu 70 de bani a tarifului la energia electrică

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat solicitările companiilor de furnizare a curentului electric, care prevăd un tarif cu aproape 70 de bani mai mare ca în prezent. Mai devreme, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat pentru o lună procedura de revizuire a tarifelor. Astfel că energia electrică nu se poate scumpi mai devreme de sfârșitul lunii martie, transmite IPN.

Premier Energy solicită creștea tarifelor de la 1,51 lei la 2,17 lei/kWh. Iar pentru locuitorii din raioanele de nord se cere o majorare de tarif de la 2,04 la 2,51 lei/kWh.

Operatorii energetici îți argumentează solicitarea de majorare a tarifelor prin devierile financiare generate de scumpirea energiei livrate de CET-uri.

Premierul Natalia Gavrilița a anunțat că Guvernul va examina toți factorii și, dacă va fi necesar, va veni cu compensații și pentru facturile la energia electrică.

Anterior, directorul ANRE, Veaceslav Untilă, a declarat că tarifele pentru consumatorii casnici vor fi majorate în două etape. Următoarea etapă de majorare a tarifului la energia electrică ar urma să aibă loc după 1 aprilie, când va fi semnat noul contract de furnizare a energiei electrice și va fi cunoscut noul preț de achiziție și valoarea abaterilor negative ale companiilor de distribuție a energiei electrice.

Ultima ajustare a tarifelor la energia electrică a avut loc la sfârșitul lunii ianuarie 2021. La acea vreme, tarifele la energia electrică pentru consumatorii au fost reduse cu 10,1%, la 1,51 lei/kWh.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.