Omul de afaceri Vitalie Perciun este amenințat de exponenți ai lumii interlope, avocat

Omul de afaceri Vitalie Perciun este amenințat să transmită o parte din afacerile sale unor exponenți ai lumii interlope, afirmă avocata businessmanului, Oxana Eșanu. În cadrul unei conferințe de presă de la IPN, apărătoarea a menționat că acum clientul său este în Penitenciarul nr.13. Acesta a fost arestat tocmai ca să fie presat să-și cedeze afacerile, cu concursul organelor Procuraturii și al poliției.

Potrivit avocatei, pe portalul de știri care îi aparține lui Vitalie Perciun pe 13 ianuarie a fost publicat un articol despre Alexandru Cebănaș privind lipsa integrității ultimului, care este și șef al Direcției generale urmărire penală, organul care la momentul actual desfășoară acțiunile de urmărire penală în dosarul în care este vizat omul de afaceri.

„Suplimentar, Valerii Țurcanu (ofițerul de urmărire penală) anterior a activat în cadrul Inspectoratului de Poliție Centru, sub conducerea Alexandru Cebănaș, unde între ei s-au format relații de prietenie. Mai mult ca atât, domnul Valerii Țurcanu a fost protagonistul unor reportaje ale lui Cristian Rizea, despre care se considera că comanditar al acestor reportaje a fost nemijlocit clientul meu. Având această ranchiună personală, (Valerii Țurcanu) a instrumentat această cauză penală, unde clientul meu este învinuit pentru infracțiune patrimonială a unei companii pe care el o administrează și este fondator, cu privire la modul de procurare și înstrăinare a unui bun imobil”, a subliniat avocata. În baza unui transfer de 33 de lei în capitalul social al unei companii a lui Vitalie Perciune, se pretinde la valoarea unui bun imobil de peste 10 milioane lei, a precizat Oxana Eșanu.

„Un businessman, care am prezentat dovezi că a făcut achitări de impozite doar în ultima perioadă de 4 milioane de lei în bugetul statului, este terorizat în ultimul hal și înjosit de către sistemul justiției pentru a face pe placul interlopilor. Și noi vorbim despre reforma justiției”, a mai spus Oxana Eșanu. Avocata a făcut apel către politicienii de la guvernare și către ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, să contracareze abuzurile pe care le admit organele de drept în raport cu oamenii de afaceri în mod special. 

De asemenea, a comunicat că a fost depusă o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.  „Este cerere la CEDO, din partea mea ca apărător și din partea clientului meu, înregistrată. Sperăm că doar prin intermediul unei justiții independente vom avea parte de o justiție echitabilă în cazul Vitalie Perciun. Or, viața acestora, a clientului meu și a familiei sale, este în pericol, datorită inclusiv a acțiunilor Procuraturii”, a menționat avocata.  

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.     

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.