OMS declară stare de pandemie de COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății își exprimă îngrijorarea în legătură cu nivelul alarmant al răspândirii coronavirusului de tip nou. Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, susține că urmare a unei evaluări situația generată de COVID-19 poate fi caracterizată drept pandemie. Oficialul mai spune că aceasta este prima pandemie provocată de coronavirus, transmite IPN.

„Descrierea situației ca pandemie nu schimbă evaluarea OMS asupra riscurilor pe care le prezintă acest coronavirus. Nu schimbă ceea ce face OMS și nu schimbă ceea ce ar trebui să facă țările. Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus. Nu putem spune asta suficient de tare sau suficient de clar, sau destul de des: toate țările pot încă schimba cursul acestei pandemii. Aceasta este prima pandemie care poate fi controlată”, menționează Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o postare pe Facebook.

Potrivit Centrului European pentru Controlul Bolilor, din 31 decembrie 2019 și până pe 10 martie, au fost raportate 114 243 cazuri de infecție coronavirusul de tip nou, confirmate clinic și de laborator. De asemenea, au fost înregistrate 4 023 decese, dintre care peste trei mii în China și peste patru sute în Italia.

Până la data de 11 martie, în Republica Moldova au fost confirmate patru cazuri de infecție cu COVID-19.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.