Olga Busuioc: Părinții m-au învăţat să vorbesc despre Moldova cu mândrie

În ajunul celei de-a 29-a aniversari a Independenței Republicii Moldova, IPN adună gândurile celor care au ceva de spus despre acești ani, despre țară despre societate. Gândurile sopranei Olga Busuioc la 29 de ani de Independență:

,,Mă supăr pe Moldova și peste cinci minute o iubesc, pentru că oarecum are un loc aparte în inima mea. Şi indiferent ce situaţii grele înfruntă această ţară, Moldova pentru mine este casa părintească şi este dragostea pe care am primit-o pentru oameni şi pentru patria mea. Părinții mei m-au învăţat să vorbesc despre Moldova cu mândrie şi, oriunde aş fi, să vorbesc despre rădăcinile mele”, afirmă soprana.

Olga Busuioc spune că o mare parte din proiectele sale sunt realizate acasă, sunt pregătite cu specialişti fantastici din Republica Moldova, dar prezentate peste hotare. Se simte tristă atunci când realizează că publicul de acasă nu are şansa să vadă şi să audă ceea ce vede și aude publicul de peste hotare.

,,Primesc multe apeluri. Foarte mulţi tineri nu au suficientă informaţie. Sunt disperaţi şi nu știu ce sa facă: să ia job în două, trei locuri? Cum să faci studii câte 12 ani apoi să te angajezi în teatru, şcoală, grădiniţă şi să ai un salariu pentru a supravieţui, nu pentru a trai? Remunerările vin prin plicuri, corupţia infectează creierul şi societatea nu poate funcţiona bine”, afirmă soprana.

În opinia sa, Moldova are oameni extrem de talentaţi și dedicaţi. E mare fericire că totuşi există cei care prin artă încearcă să schimbe lucrurile. ,,Pentru că multe vin şi trec, dar lucrurile esenţiale rămân”, adaugă Olga Busuioc.

,,Oriunde v-ați afla, fiți mândri de rădăcinile pe care le aveți. Luptaţi pentru ceea ce sunteţi şi pentru ceea ce vreţi să oferiţi societăţii. Încercaţi să fiţi exemple bune, surse de inspiraţie şi cei de la care pornesc schimbările. Ca într-un final să putem spune cert: Suntem liberi. Suntem puternici. Suntem independenți”. Este mesajul sopranei pentru concetățeni.

Olga Busuioc a absolvit Colegiul de muzică „Ştefan Neaga”, apoi Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău.  A ajuns să cânte pe scenele din Italia după ce a câştigat o bursă de studii pentru doi ani la Academia de Bel-Canto din Modena. În 2011, a obţinut locul doi în finala prestigiosului concurs al vocaliştilor „Operalia”, organizat de renumitul tenor Placido Domingo. A cântat pe scenele din Rusia, Norvegia, Franţa, Belgia, Spania, Austria...

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.