Olesea Stamate: Voi anula rezultatele concursului pentru funcția de procuror general

„În calitate de ministru al justiției, nu pot promova lista candidaților preselectați pentru funcția de procuror general”. Într-un briefing de presă susținut pe 6 octombrie, ministrul justiției, Olesea Stamate, a declarat că va emite un ordin prin care va anula rezultatul concursului pentru funcția de procuror general.

„După anunțarea rezultatelor preliminare, membrii comisiei care a desfășurat concursul pentru selecția procurorului general au primit informații suplimentare referitoare la unii candidați, informații care nu au fost cunoscute de membrii comisiei”, a spus Olesea Stamate.

Potrivit ministrului justiției, analizele suplimentare din ultimele  zile nu îi permit să afirme  că „acest concurs întrunește condițiile prevăzute de lege”.

Un alt aspect la fel de important este, în opinia Olesei Stamate, faptul că unul din membrii comisiei a apreciat în mod vădit disproporționat pe unii candidați, în raport cu aprecierea oferită de ceilalți membri ai comisiei. „Acest fapt a distorsionat rezultatul final, influențând esențial rezultatul concursului”, a spus Olesea Stamate.

Ministrul Justiției a menționat că, fără punctajul disproporționat al acelui membru al comisiei, pe lista finală nu s-ar mai regăsi Veaceslav Soltan, locul acestuia fiind luat de Ștefan Gligor.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.