Oleg Nemțan – primul sportiv moldovean cu o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale

Oleg Nemțan a devenit primul sportiv moldovean care a cucerit o medalie la Jocurile Mondiale de Arte Marțiale (World Combat Games), care se desfășoară la Riad, Arabia Saudită. Reprezentantul Moldovei a obținut medalia de argint la competițiile de sambo pentru sportivii nevăzători în categoria de greutate până la 79 kg, transmite IPN.

Potrivit Comitetului Paralimpic al Republicii Moldova, sportivul a cedat aurul lui Elder Luis Moreno Garcia din Venezuela. În drumul său spre finală, Oleg Nemțan a obținut două victorii în fața sportivilor din Kârgâzstan și Georgia. Oleg Nemțan este singurul sportiv moldovean care participă la Jocurile din acest an.

Jocurile Mondiale de Arte Marțiale au loc o dată la patru ani și sunt organizate de organizația SportAccord. Programul Jocurilor, care se desfășoară între 20 și 30 octombrie, cuprinde 16 sporturi în total. Doar șase dintre aceste sporturi au competiții între sportivi paralimpici – sambo, aikido, muaythai, armwrestling, ju-jitsu, și savate (boxul francez).

Anul acesta marchează prima dată când sporturile paralimpice au fost incluse în cadrul Jocurilor Mondiale de Luptă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.