Ofițeri de investigație și procurori sunt bănuiți în dosarul interceptărilor

Procuratura Anticorupție efectuează urmărirea penală pentru culegere ilegală a informațiilor ocrotite de lege, fără consimțământul persoanei, cu utilizarea mijloacelor tehnice speciale destinate pentru obținerea ascunsă a informației. Patru ofițeri de investigație, inclusiv un șef de subdiviziune din cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP, și trei procurori au calitatea de bănuit, transmite IPN.

Procuratura Anticorupție precizează că urmărirea penală a fost pornită, la începutul lunii septembrie 2019, de către procurorul general în trei cauze penale. Cele trei cauze au fost ulterior conexate într-o singură procedură.

În cadrul acestei cauze penale, au fost audiate 12 persoane în calitate de martori, iar patru persoane au fost recunoscute și audiate în calitate de parte vătămată. De asemenea, au fost ridicate și examinate mai multe documente.

Reacția Procuraturii vine după ce președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Chiril Moțpan, a prezentat o listă a persoanelor convorbirile cărora au fost interceptate, printre ei experți, profesori, jurnaliști și activiști din diferite domenii.

Vezi și:
Ce spun jurnaliștii vizați în lista persoanelor care ar fi fost interceptate
ONG-urile de media solicită o reacție de la MAI cu privire la interceptări
Reacția procuraturii referitoare la lista persoanelor interceptate
Chiril Moțpan prezintă o listă cu activiști și jurnaliști care ar fi fost interceptați

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE