Ofițeri CNA vor fi delegați în centrele de BAC

Ofițerii Centrului Național Anticorupție vor fi delegați la centrele de supraveghere a examenelor, de unde vor monitoriza procesul de susținere a bacalaureatului prin intermediul camerelor video. Instituția atenționează că acceptarea cadourilor necuvenite sau a unor recompense ilicite în schimbul unor favoruri atrag sancțiuni disciplinare, iar în cazul conducătorilor poate surveni răspunderea penală, transmite IPN.

Ofițerii CNA se află în contact direct, pe o platformă online, cu președinții și secretarii centrelor de BAC, dar și cu șefii direcțiilor de învățământ, în cadrul căreia sunt puse în discuție mai multe subiecte privind rigorile de integritate în procesul de desfășurare a examenelor. Cadrele didactice sunt atenționate și îndemnate să dea dovadă de corectitudine, responsabilitate și integritate în procesul de supraveghere și evaluare a BAC-lui. De asemenea, conducătorii de toate nivelurile sunt informați despre standardele de integritate profesională.

Anul acesta, examenele vor avea loc în 93 de centre de bacalaureat, dintre care 31 în municipiul Chișinău. În sesiunea de examen 2021, sunt înscriși 16 773 de candidați. 185 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.

Sesiunea de bacalaureat se va desfășura în perioada 4-22 iunie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.