Octavian Ţîcu spune că soarta centrului istoric al capitalei îl va preocupa în mod special

Octavian Ţîcu, candidat din partea Partidului Unității Naționale la funcția de primar general al municipiului Chișinău, spune că soarta centrului istoric al capitalei îl va preocupa într-un mod special, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, candidatul a spus că orașul Chișinău nu are o istorie atât de veche. Primul primar a fost ales în 1817 și de atunci a avut 58 de primari. Identitatea vizuală a Chișinăului a fost construită în toate perioadele de referință: imperială, românească, sovietică. Fiecare dintre aceste perioade a avut propria contribuție, dar și propria deconstrucție a moștenirilor precedente.

Octavian Ţîcu susține că centrul istoric al capitalei, care ocupă suprafețe din trei sectoare, nu este doar o referință la memoria noastră, dar poate deveni și un loc al atracției turistice. Centrul istoric al Chișinăului are înserat în Registrul monumentelor din 1993 aproape o mie de monumente, dintre care astăzi nu mai sunt aproape o sută, deoarece au fost distruse.

Octavian Ţîcu afirmă că își dorește să ofere o entitate juridică distinctă centrului istoric, să aibă un statut special, cu legi speciale. „Foarte multe dintre aceste clădiri vor putea fi puse în valoare turistică și vor deveni emblematice, chiar dacă multe dintre ele nu sunt cunoscute”, a spus Octavian Ţîcu.

Octavian Ţîcu este cu numărul 16 în buletinul de vot.

Retrospectiva evenimentelor electorale din 1 octombrie 2019:
 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.