Octavian Țîcu și Dorin Chirtoacă, înregistrați în cursa prezidențială

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, și liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, înaintat de Blocul electoral Unirea, au fost înregistrați în cursa pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Hotărârile în acest sens au fost aprobate astăzi, 5 octombrie, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Sergiu Gurduza, membru CEC, a declarat că, după verificarea listelor de subscripție, din cele peste 19 mii de semnături, colectate din 24 de unități administrativ-teritoriale, peste trei mii de semnături au fost declarate nule și neavenite. Peste 16 mii de semnături, în susținerea lui Octavian Țîcu, se consideră valabile.

Andrei Volentir, membru CEC, a declarat că, în urma verificărilor listelor de subscripție, din cele peste 23 de mii de semnături, colectate din 28 de unități administrativ-teritoriale, peste 5 800 de semnături au fost declarate nule și neavenite. Celelalte semnături în susținerea lui Dorin Chirtoacă au fost declarate valabile.

De asemenea, CEC a înregistrat simbolurile electorale ale celor doi concurenți electorali.

În total în cursa prezidențială sunt înregistrați opt concurenți electorali: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate), Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale) și Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.