Octavian Țîcu: Cel mai important pentru mine este centrul istoric al Chișinăului

Cel mai important pentru mine este centrul istoric, care este distrus în fiecare lună. Declarațiile au fost făcute de candidatul Partidului Unității Naționale la funcția de primar al capitalei, Octavian Țîcu, la dezbaterile publice „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, organizate de Agenția de presă IPN.

„Aproape 100 de monumente au fost distruse din momentul în care s-a creat Registrul pentru monumentele istorice. Planul urbanistic are, în viziunea mea, concepția de a crea o entitate juridică distinctă „Centrul istoric” care să aibă reguli și legislație bine definită” a declarat Octavian Țîcu.

Potrivit candidatului PUN, centrul istoric nu este doar o chestiune de imagine și memorie istorică, ci este și o sursă de venit pentru capitală.

Octavian Țîcu a spus că mizează pe o categorie de alegători care vor o schimbare, o altă față a politicii „și care sunt sătui de aceleași personaje care apar în prim plan ani la rând și nu fac nimic”. Candidatul a afirmat că, prin integritatea și personalitatea de care a dat dovadă de-a lungul timpului, în diferitele ipostaze în care am fost, inclusiv de ministru, merită să fie ales primar al capitalei.

„Despre calitatea campaniei electorale: nu avem alegeri libere. Nu din considerentul că mai există frica și presiunea din timpul regimului Plahotniuc. Sunt alte forme mult mai subtile care arată că nu sunt alegeri libere”, a spus Octavian Țîcu, precizând că „există un „blat” electoral între candidații Andrei Năstase și Ion Ceban”.

Octavian Țîcu a menționat că regretă faptul că a eșuat în tentativa de a constitui o alianță de centru dreapta românească și europeană. „Vă oferim posibilitatea de a alege o nouă față a politicii, neimplicată în scandaluri și corupție, care se bazează pe modelul de dezvoltare românesc și european, care va aduce fonduri rambursabile și nerambursabile, dar și parteneriate cu orașe din România”, a spus Octavian Țîcu.

Agenția de presă IPN desfășoară un mini-ciclu din trei dezbateri electorale cu candidații la funcția de primar general al municipiului Chișinău care se vor confrunta în ziua de 20 octombrie 2019. Pentru a asigura un nivel maxim de obiectivitate în formarea componențelor celor trei dezbateri, dar și pentru a evita repetarea situațiilor atestate în cazul altor dezbateri, când au fost invitați unii și aceiași participanți în diferite platouri, Agenția IPN a recurs la un mecanism de ordonare aleatorie (cu ajutorul platformei Random.org).

Următoarele dezbateri sunt planificate pe 15 și 16 octombrie.

Dezbaterile „Doar unul din mulți: cine și de ce?”, cu participarea candidaților la funcția de primar general al municipiului Chișinău, prima rundă, sunt ediția a 118-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”, sprijinit de Fundația germană Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.