Oazu Nantoi: Procesul de dezoligarhizare s-a dovedit a fi mai dificil decât se părea

Deputatul fracțiunii PAS Blocul ACUM, Oazu Nantoi, spune că procesul de dezoligarhizare s-a dovedit a fi mult mai dificil decât se părea în ziua de 8 iunie, când a fost semnată înțelegerea politică între PSRM și Blocul ACUM privind guvernarea. În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, parlamentarul a declarat că sistemul creat de fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, opune rezistență, transmite IPN.

Potrivit lui Oazu Nantoi, Vlad Plahotniuc „a avut grijă ca unele structuri ale statului captiv să aibă un ambalaj juridic care să îngreuneze ingerința din exterior, inclusiv în scopul nobil de epurare a sistemului”. De asemenea, a menționat că acum formațiunile constituente ale Blocului ACUM sunt la faza de găsire a unui limbaj comun cu PSRM în ceea ce privește conceptul reformei justiției.

Parlamentatul mai spune că este prematur de vorbit despre îndeplinirea angajamentului de dezoligarhizare a țării. „Se cere un lucru migălos, bazat pe responsabilitatea în fața cetățenilor, cu ieșiri în public, dar cu rezultate concrete și nu pedalarea pe potențialele disensiuni sau divergențe, care nu prea își au rostul atâta timp cât ele nu se poticnesc de niște decizii concrete, fixate pe hârtie”, a spus Oazu Nantoi.

Întrebat despre semnarea unui nou acord cu PSRM privind continuarea guvernării, asupra căruia ultimii insistă, deputatul a menționat că trebuie mai întâi de văzut ce au în vedere socialiștii, deoarece „una este să declari că iubești poporul și cu totul altceva este să tai, să distrugi schemele mafiote moștenite din trecut și să asiguri ca businessul să respire ușor și acele proiecte sociale la care se așteaptă alegătorii Moldovei să aibă o sursă viabilă în baza economiei naționale.

Oazu Nantoi afirmă că trebuie de adus în față rezoluția Congresului extraordinar al PSRM, în care s-a declarat rezilierea Acordului de Asociere cu UE. Totodată, spune Oazu Nantoi, „și cu federalizările Moldovei tot rămân semne de întrebare”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.