Oamenii sunt îndemnați să doneze sânge voluntar în prima zi de primăvară

O campanie de donare voluntară de sânge va avea loc în prima zi de primăvară, 1 martie. Populația țării, și în primul rând tinerii care au împlinit 18 ani, sunt încurajați să doneze voluntar sânge, contribuind astfel la „dăruirea de viață printr-un act de înalt spirit civic”, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, pentru vineri, este organizat un program al donărilor de sânge în municipiul Chişinău, la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, între orele 08.00 și 15.00, şi la Complexul Comercial Jumbo, de la ora 10.00 la 16.00.

În municipiul Bălţi se va dona sânge la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui de pe strada Decebal, 113, între orele 08.00 și 15.00, şi la Universitatea de Stat „Aleco Russo” de la 10.00 la 16.00.

Donatorii sunt așteptați și în municipiul Cahul, la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui de pe strada Alexei Mateevici, 103/2, de la 08.00 la 15.00. În municipiul Comrat, la Spitalul Raional Comrat, secția de transfuzie a sângelui, de la ora 8.00 până la 14.00.

Potrivit ministerului sănătății, în Republica Moldova necesitățile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral. Anual sunt peste 70 de mii de donări care acoperă tratamentul hemotranfuzional pentru circa 21 de mii de pacienți. În anul 2018 numărul donărilor de sânge voluntare au constituit 93,6 la sută din numărul total de donări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.